top of page
296762866_3278717769116102_6197535270880846204_n.jpg
Frågor & Svar: Bild

Vanliga Frågor

Att köpa valp är ett stort beslut och förstagångs köpare har ofta många frågor. Nedan har vi samlat de vanligaste frågorna och hur det går till att köpa valp hos oss.

Hur går ett valpköp till?

Efter att en ev valpköpare hört av sig bokar vi upp ett telefonsamtal där vi berättar om kullen, föräldrarna och oss själva. Valpköparen får också berätta om sig, vad för hem valpen kommer få, ev tidigare hunderfarenheter osv. Känns allt bra så bokas en träff upp där köparna kommer och hälsar på valparna när de är 4-5 veckor gamla, man får även träffa de vuxna hundarna samt ställa frågor.
Känns allt fortfarande bra från båda sidor håller vi kontakten tills att valparna är leveransklara och de kan flytta till sitt nya hem.

Får man tinga en valp?

Vi är väldigt måna om att rätt valp hamnar hos rätt familj, vi utgår från vad valpköparna vill ha för temperament på valpen, om dom vill ställa ut, tävla osv. Man får därmed inte tinga någon valp efter första träffen, givetvis tar vi dock med köparnas önskemål när valparna placeras ut vid 6-7 veckors ålder.
Eftersom man inte kan tinga en valp tar vi givetvis ingen tingningsavgift.

Har valparna stamtavla?

Valparna flyttar från oss vid tidigast 8 veckor, då är dom registrerade i SKK med stamtavla, avmaskade, chippade och besiktade.
Självklart kan dom bo kvar lite längre om det skulle underlätta för valpköparen. 

Vad följer med när valparna flyttar?

När valparna flyttar till sina nya hem så medföljer: 

  • Stamtavla

  • Besiktningsintyg m. chip

  • En påse valpfoder

  • En leksak/filt som luktar mamma och syskon. 

  • Köpesavtal

Vad har valparna fått göra innan dom flyttar?

Vi är noga med att valparna tidigt (från 3-4 veckor och uppåt) får träffa nya och olika människor, både vuxna som barn.
Dom kommer få ha åkt bil, besöka butiker, ta promenader på stan etc. Miljöträning är mycket viktigt för oss och vi ser att valparna blir väldigt trygga individer som får upptäckta världen när dom är små.

Jag behöver råd/hjälp. Kan jag kontakta er?

Vi vill gärna följa våra valpar under deras liv, och självklart finns vi här närsomhelst om det är så att man behöver råd eller hjälp med vad man än kan ha funderar om. 
Kan jag inte svaret så listar vi ut det tillsammans! 

Frågor & Svar: FAQ
bottom of page